Acestia au ales ca rolul sa-i revina Mariei Constantin, fiind preferata in fata Soranei Darclee. Frumoasa artista a luat prima decizie importanta la foarte putin timp dupa ce a preluat noul statut si a ales ca Paul Ipate si Sorana Darclee sa fie servitorii saptamanii. 

Noutatea acestei saptamani a fost reprezentata de faptul ca timp de sapte zile, baietii au preluat in totalitate sarcinile fetelor si viceversa. Astfel, AMI, Sorana, Lili si Maria au trecut la munca fizica, in curte, in timp ce Marcel, Paul si Octavian au fost nevoiti sa se ocupe de pregatirea mancarii.

Asa cum era de asteptat, Nea Rata le-a pregatit cateva surprize concurentilor si le-a testat din nou limitele, aducandu-le o cutie cu bunatati pe care nu au reusit sa o descuie. Cei sapte nu au mai avut rabdare sa castige cheia salvatoare si au spart respectiva cutie, bucurandu-se de dulciuri, insa pedeapsa a fost pe masura, fiindu-le inchisa bucataria.

Editia 13 s-a incheiat intr-o atmosfera de petrecere, iar cei sapte fermieri, impreuna cu Iulia Vantur au sarbatorit-o pe Sorana, cea care si-a aniversat ziua de nastere in ferma.

Chiar daca a avut parte de cateva surprize emotionante, Sorana nu a scapat de duel, fiind aleasa de Maria Constantin in favoarea lui Paul Ipate.